Búvárkodás Phuketen

Phuket sziget és környezetében található lakott és lakatlan szigeteket ölelő Andaman tenger bőséges lehetőséget ad a búvárkodás szerelmeseinek. A nyaralás alatt nem csak próbamerülésre van lehetőség, hanem az egy vagy több napos búvárkodásra, búvárszafarikra, sőt búvártanfolyamra is, információk a lap alján.


Búvárkodás Phuket szigeten és környékén
Búvárkodás Phuket szigeten és környékén
Búvárkodás Phuket szigeten és környékén
Búvárkodás Phuket szigeten és környékén

• A snorkeling

Kezdésnek beszéljünk a mindenki számára kedvelt úgynevezett „snorkeling” lehetőségeiről. Mi is a snorkeling? Nem más, mint egy alap felszerelés, amit a turisták búvárszemüvegnek, békatalpnak és pipának neveznek. Tegyük hozzá, hogy hivatalosan ez maszk, uszony és légzőcső. Egy ilyen alap felszereléssel is bárki gyönyörködhet a víz alatti élővilágban Phuket szigeten és környezetében, ha megtalálja a jó helyeket. Természetesen ezek a területek nem a közismert strandok, hiszen a szűz homokon a víz alatt nem sok látványosság adódik. Ha viszont olyan helyeken történik a búvárkodás, mint azt a mellékelt filmen látjátok, akkor már bőséges látnivaló van a víz alatt. Sokan kérdezik, hogy hol készítettük ezeket a felvételeket? Hol vannak a kedvelt búvár területek Phuket sziget közelében? Az információk a Thaiföldi Magyar Központban vannak a RAN Tour Hungary programirodában. Vendégeink teljes pontossággal tájékoztatva vannak, hogy mit, hol, merre találtok a víz alatt a búvárkodás kedvelt vagy éppen eldugott területein. Figyelembe kell vennünk az árapályt is, mely területeket nyit, vagy éppen szüntet meg bizonyos időszakokban. Az egyik fotón pont egy ilyen hely látható, amikor a korallok a vízfelszín fölé kerülnek. Phuket sziget magyar programirodájában több hajós program is indul, ami kifejezetten a szabadtüdős merülésekre vagy éppen csak a víz felszínen történő lebegésre és gyönyörködésre hivatottak. Ólom öv használata. Aki jó vízbiztonsággal rendelkezik és filmezni is szeretne búvárkodás közben, célszerű ólomövet használnia. Mi is minden esetben ennek használatával fényképezünk, filmezünk búvárkodás közben. Ideális kisúlyozás, amikor a felszínen lévő búvár, mozdulatlan helyzetben kilégzés esetén is a felszínen marad. Vagy legalábbis a fejtető és a légzőcső úgymond kilátszik a tengerből. Ez körülbelül 2 méteres mélységben egy semleges lebegőképességet biztosít, ami azt jelenti, hogy a búvár se nem süllyed, se nem emelkedik mozdulatlan helyzetben. Célszerű ólom övet uszonnyal együtt használni, hogy abban a vízmélységben, amikor már süllyed a búvár, egy könnyed mozdulattal el tudjon indulni felfelé. Hozzáteszem, hogy aki még életében nem próbálta ezt az először inkább medencében gyakorolja! Nem szeretném, ha valaki 6-8 kilogrammnál több súlyt tenne magára és anélkül, hogy leoldani tudná, beugrana hajóról a 20 méteres vízbe!

Aki otthon rendelkezik ilyen alapfelszereléssel, hozza magával a thaiföldi nyaralásra, ha pedig nincs, akkor tud venni itt Phuketen. Gagyi termékek bárhol kaphatók, de ha valaki szeretné ezt a későbbiekben is használni, azoknak ajánlom a búvár boltok, búvár nagykereskedések felkeresését. Mindegyikből bőségesen van Phuketen.

• Búvárkodás Phuketen próbamerülés
• Roncsmerülés
• Búvárkodás Phuket szigetről hajóval 2-3 merülés (1 napos)
• Phuket szigetről induló búvárszafarik Similan szigetekre (több napos)
• Búvároktatás, tanfolyam és vizsgáztatás Phuketen.
• Árak és lehetőségek bővebben a régi honlapunkon itt:
Árak és további leírások


Búvárkodás Phuket szigeten és környékén
Búvárkodás Phuket szigeten és környékén
Búvárkodás Phuket szigeten és környékén
Búvárkodás Phuket szigeten és környékén

Szállásfoglalás és információk emailben: thaifold@phuket.hu