Phuket nyaralás magyarul


Hasznos információk phuketi nyaraláshoz

Legfontosabb már a sorok elején közölni, hogy a hasznos helyi-rutint és zsebre-menő információkat a saját vendégeinknek adjuk utazás előtt e-mailben és a nyaralás alatt pedig, folyamatosan és személyesen. Minden esetre, azokra a turistákra is gondoltunk, akik nem a Thaiföldi Magyar központ által ajánlott szálláslehetőségeket választották Phuketen. Őket tisztelettel megkérjük, hogy ne zavarják munkánkat és ne vegyék el a figyelmünket, segítségünket azoktól a vendégektől, akik minket, vagyis a problémamentes phuketi nyaralás mellett döntöttek. Természetesen segtítünk a "külsős" magyar utasoknak a fakultatív programokban, ha felkeresnek bennünket Phuketen. Karon beach, Patak Rd. 463. Magyar Programiroda: nyitva, vasárnap kivételével, 9:00 és 12:00 között.Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen

Fakultatív programok Phuketen

Várakozáson felül bőséges. Phuket sziget fakultatív program kínálatát felsorolni is lehetetlen, de ha a Phuket környezetében lévő látványosságokat is ide soroljuk, akkor jóformán végtelen a lista. A sziget körül lévő fakultatív programok esetében is a kiindulási pont Phuket. Szárazföldi és vízi transzferek bázispontja a sziget. A nyaralás alap programjai közé tartozik a Phi Phi szigetek, James Bond szikla, Krabi szigetek hajókirándulás. Természetesen ezzel nem merülnek ki a lakott és lakatlan szigetek lehetőségei, hiszen Similan, Racha, Korall, Bon, Hong, Buddha, Mai Ton, Bamboo, Yao, Khai és a kajakkal is elérhető Pú és Mán sziget is ide sorolható. A neve sincs, kis lakatlan szigetekről nem is beszélve. Értelemszerűen egy turista a két hetes thaiföldi nyaralás alatt a hajókirándulások lehetőségeit sem tudja kimeríteni és akkor még nem is beszéltünk a sport, kulturális, szórakoztató, állatos és dzsungel túrákról. Így, ezzel a fejezettel nem is foglalkozunk bővebben, legyen annyi elég, hogy Phuketen és környezetében mindent bejárni, mindent kipróbálni és mindenen részt venni nem hogy a nyaralás, de egy élet is kevés. Ezért a sziget esetében az úgynevezett visszajáró turisták száma is nagyon sok. Érdemes viszont felhívni a figyelmet, hogy Phuket szigetnek nem a teljes területéről olcsó a programozás. Például a hajótársaságok nem vállalnak ingyenes transzfereket csak Kata-Karon beachről és Patong beachről. Tehát, aki Phuketen északi, keleti vagy nagyon déli területen választott szállást, annak mindez felárakat fog eredményezni a thaiföldi nyaralás alatt!


Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen

Vízum vagy pecsét a phuketi nyaralás esetén

Phuket nemzetközi repülőterére érkező (magyar útlevéllel rendelkező) utasoknak, elegendő a gép leszállása után kapott beléptető pecsét, amennyiben a nyaralás 30 nap vagy az alatti időpontba belefér. Amennyiben a thaiföldi nyaralás több mint egy hónap, annak Phuketen az Immigration Office, külön díj fizetése mellett, egy újabb 30 napos (-1 -2 nap) tartózkodási pecsétet ad. Tehát a thaiföldi nyaralás, akár két hónap időszakra is vízum nélkül megoldható. Ennek a díja, most a sorok írása idejében 1 900 baht/fő. Mivel sem a hely, sem a velejáró ügyintézés és elveszített egy nap időtöltés nem éppen egy kiegyensúlyozott thaiföldi nyaralás része. Tehát célszerű ügyvédnél leadni az útlevelet és másnap készen van. Ennek ára, 2 500 baht, "ráadásul a manőver sikerrel zárul” (Ázsia!) Ha a nyaralás első 30 napját csak néhány nappal léped túl, akkor nem érdmes kidobni a 2 500 bahtot, mert a túltartózkodás büntetése jelenleg 500 baht/nap. Tehát két nap túltartózkodás esetén, kedvezőbb ezer bahtot fizetni, mint kiváltani egy újabb hónapot.


Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen

Nyaralás Phuketen turista vízummal ( S ) single

2 és 3 hónap közötti nyaralás esetében ajánlott. Phuket nemzetközi repülőterére érkező (magyar útlevéllel rendelkező) utasoknak, hosszabb thaiföldi nyaralás estére célszerű turista vízumot váltani. Magyarországon a Thaiföldi Nagykövetség fogja kiadni a repülőjeggyel rendelkező utasok számára. A vízum nem ingyenes, ezért érdemes figyelembe venni a következőket. Hiába kaptok 3 hónapos turista vízumot, mert a belépéskor ezt vissza fogják pecsételni 2 hónapra. Majd pedig a következőt kell tenni: Phuketen az Immigration Office, külön díj fizetése mellett egy újabb 30 napos (-1 -2 nap) tartózkodási pecsétet ad. Tehát a thaiföldi nyaralás már 3 hónap időszakra is lehet. Ennek a díja, most a sorok írása idejében 1 900 baht/fő. Mivel sem a hely, sem a velejáró ügyintézés és elveszített egy nap időtöltés nem része a kiegyensúlyozott thaiföldi nyaralás feelingednek, ezért célszerű ügyvédnél leadni az útlevelet és másnap készen van. Ára; 2 500 baht, „ráadásul a manőver sikerrel zárul” (Ázsia!)


Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen

Étkezés Phuket szigeten

Phuket szigeten éjjel-nappal rendelkezésre állnak a helyi kifőzdék, éttermek és gyorséttermek. Gyakorlatilag a központi vagy turisztikailag kedvelt területeken 20 méterenként étkezési lehetőségekbe botlik a turista. A drága és színvonalas éttermek pont úgy megtalálhatók egy rövid séta során, mint a mellé épülő kifőzdék vagy éppen a mozgásban vagy parkolásban lévő úgynevezett szálengek-ről árusított sült, főtt finomságok. A turisták az utóbbi helyket nem szívesen választják a thaiföldi nyaralás ideje alatt, hiszen szemmel láthatóan nem felügyeli a „köjál”, azt hiszem most Ántsz. De, tegyük fel őszintén magunknak a kérdést, hogy amikor a kertben szalonnát sütsz, vagy egy bográcsban sólet készítesz, akkor azt, hogy merted elfogyasztani, hiszen nem építettél mellé külön bejárattal tojásmosogatót, férfi-női WC-t és ha igaz a bogrács sem volt HACCP minősített rozsdamentes acél. Szóval én azt mondom, hogy az elbutított Európa, néha-néha nyissa fel a szemét a logikára, ésszerűségre és legalább a thaiföldi nyaralás alatt élvezze, hogy végre élhet kicsit emberileg Phuketen. Természetesen, ha Magyarországon már arra is törvény van, hogy a thaiföldi, phuketi nyaralás közben is tilos, ...akkor nem szóltam..!


Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen

Thaiföldi szállásfoglalás és információk: thaifold@phuket.hu

Vissza a kezdőlapra