Thaiföldi nyaralás Phuket szigeten


Miért pont Phuket sziget?

Thaiföld hatalmas ország, ami sok különféle területtel rendelkezik, de a lehetőségkínálat, amit Phuket sziget ad, felvenni a versenyt semmi sem tudja. Legjobb bizonyíték erre az évente ideérkező turisták lélekszáma. Ha minden magyar ember egyszerre eljönne erre a Budapest méretű szigetre, akkor is kisebb számot kapnánk, mint ahány utast Phuketen a repülőtér fogad évente.Miért nincs tömeg? Hol fér el ez a rengeteg ember?

Thaiföldön Phuketen a körülbelül 500 különböző programlehetőségnek csak a kisebbik részét adja közvetlenül Phuket és a nagytöbbségét pedig maga a térség és a közeli körülbelül 150 lakott és lakatlan sziget.Nyaralás Phuketen a Thaiföldi Magyar Központ segítségével.

Néhány pontban összefoglalva azok a különbségek, amik ránk jellemzők, amennyiben a szállásfoglalás nálunk történik:
• minden utas/család igényéhez, pénztárcájához illeszkedő egyéni nyaralás
• szezonban nincsenek turnusok, bárki bármennyi éjszakát tölthet nálunk Thaiföldön, ha az több mint 3
• a Thaiföldi nyaralás kifizetése Phuket szigeten történik, mégpedig a nyaralás második napján!
• teljes levelezési és egyéb más kapcsolat a gondolat megszületésétől a megérkezésig
• Phuketen már napi, szoros személyes kapcsolat a teljes nyaralás alatt
• fakultatív programok Thaiföldön: földön, vízen, levegőben, föld alatt és víz alatt
• saját szállodáinkban nem foglalhat szobát külföldi személy!Mitől ennyire jó a nyaralás Thaiföldön Phuketen?

Ezt a kérdést néhány sorban megfogalmazni szinte lehetetlen. Így példának tenném a vendégeink által említett leggyakoribb szókapcsolatokat: barátságos emberek, örök nyár, trópusi növényzet, kék színű átlátszó tenger, finom kaják, jó csajok és felejthetetlen programok. Ezek miatt lesz jó a thaiföldi nyaralás. Minden itt töltött thaiföldi nyaralás Phuket szigeten, hatalmas feltöltődést ad turistáknak. Ebből következik, hogy hazaérkezve máris a következő utazás gondolatai töltik ki a napjaidat.Milyen időszakban legjobb a nyaralás Thaiföldön?

Az utasok szerint a legjobb nyaralás Thaiföldön a turisztikai szezon közepére kell essen, vagyis december 15 és február vége közé. Véleményem szerint egy nyaralás akkor jó, ha költséghatékony is egyben. Hiszen, ha valaki csak azért nyaralhat egy hetet decemberben, mert ennyi pénze van, akkor sokkal célszerűbb ebből két hetet eltölteni márciusban. Hiszen a szállás, repülőjegy olcsóbb, időjárás jobb a vendég pedig kevesebb.Hasznos információk phuketi nyaraláshoz

Legfontosabb már a sorok elején közölni, hogy a hasznos helyi-rutint és zsebre-menő információkat a saját vendégeinknek adjuk utazás előtt e-mailben és a nyaralás alatt pedig, folyamatosan és személyesen. Minden esetre, azokra a turistákra is gondoltunk, akik nem a Thaiföldi Magyar központ által ajánlott szálláslehetőségeket választották Phuketen. Őket tisztelettel megkérjük, hogy ne zavarják munkánkat és ne vegyék el a figyelmünket, segítségünket azoktól a vendégektől, akik minket, vagyis a problémamentes phuketi nyaralás mellett döntöttek. Természetesen segtítünk a "külsős" magyar utasoknak a fakultatív programokban, ha felkeresnek bennünket Phuketen. Karon beach, Patak Rd. 463. Magyar Programiroda: nyitva, vasárnap kivételével, 9:00 és 12:00 között.Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen

Fakultatív programok Phuketen

Várakozáson felül bőséges. Phuket sziget fakultatív program kínálatát felsorolni is lehetetlen, de ha a Phuket környezetében lévő látványosságokat is ide soroljuk, akkor jóformán végtelen a lista. A sziget körül lévő fakultatív programok esetében is a kiindulási pont Phuket. Szárazföldi és vízi transzferek bázispontja a sziget. A nyaralás alap programjai közé tartozik a Phi Phi szigetek, James Bond szikla, Krabi szigetek hajókirándulás. Természetesen ezzel nem merülnek ki a lakott és lakatlan szigetek lehetőségei, hiszen Similan, Racha, Korall, Bon, Hong, Buddha, Mai Ton, Bamboo, Yao, Khai és a kajakkal is elérhető Pú és Mán sziget is ide sorolható. A neve sincs, kis lakatlan szigetekről nem is beszélve. Értelemszerűen egy turista a két hetes thaiföldi nyaralás alatt a hajókirándulások lehetőségeit sem tudja kimeríteni és akkor még nem is beszéltünk a sport, kulturális, szórakoztató, állatos és dzsungel túrákról. Így, ezzel a fejezettel nem is foglalkozunk bővebben, legyen annyi elég, hogy Phuketen és környezetében mindent bejárni, mindent kipróbálni és mindenen részt venni nem hogy a nyaralás, de egy élet is kevés. Ezért a sziget esetében az úgynevezett visszajáró turisták száma is nagyon sok. Érdemes viszont felhívni a figyelmet, hogy Phuket szigetnek nem a teljes területéről olcsó a programozás. Például a hajótársaságok nem vállalnak ingyenes transzfereket csak Kata-Karon beachről és Patong beachről. Tehát, aki Phuketen északi, keleti vagy nagyon déli területen választott szállást, annak mindez felárakat fog eredményezni a thaiföldi nyaralás alatt!


Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen

Vízum vagy pecsét a phuketi nyaralás esetén

Phuket nemzetközi repülőterére érkező (magyar útlevéllel rendelkező) utasoknak, elegendő a gép leszállása után kapott beléptető pecsét, amennyiben a nyaralás 30 nap vagy az alatti időpontba belefér. Amennyiben a thaiföldi nyaralás több mint egy hónap, annak Phuketen az Immigration Office, külön díj fizetése mellett, egy újabb 30 napos (-1 -2 nap) tartózkodási pecsétet ad. Tehát a thaiföldi nyaralás, akár két hónap időszakra is vízum nélkül megoldható. Ennek a díja, most a sorok írása idejében 1 900 baht/fő. Mivel sem a hely, sem a velejáró ügyintézés és elveszített egy nap időtöltés nem éppen egy kiegyensúlyozott thaiföldi nyaralás része. Tehát célszerű ügyvédnél leadni az útlevelet és másnap készen van. Ennek ára, 2 500 baht, "ráadásul a manőver sikerrel zárul” (Ázsia!) Ha a nyaralás első 30 napját csak néhány nappal léped túl, akkor nem érdmes kidobni a 2 500 bahtot, mert a túltartózkodás büntetése jelenleg 500 baht/nap. Tehát két nap túltartózkodás esetén, kedvezőbb ezer bahtot fizetni, mint kiváltani egy újabb hónapot.


Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen

Nyaralás Phuketen turista vízummal ( S ) single

2 és 3 hónap közötti nyaralás esetében ajánlott. Phuket nemzetközi repülőterére érkező (magyar útlevéllel rendelkező) utasoknak, hosszabb thaiföldi nyaralás estére célszerű turista vízumot váltani. Magyarországon a Thaiföldi Nagykövetség fogja kiadni a repülőjeggyel rendelkező utasok számára. A vízum nem ingyenes, ezért érdemes figyelembe venni a következőket. Hiába kaptok 3 hónapos turista vízumot, mert a belépéskor ezt vissza fogják pecsételni 2 hónapra. Majd pedig a következőt kell tenni: Phuketen az Immigration Office, külön díj fizetése mellett egy újabb 30 napos (-1 -2 nap) tartózkodási pecsétet ad. Tehát a thaiföldi nyaralás már 3 hónap időszakra is lehet. Ennek a díja, most a sorok írása idejében 1 900 baht/fő. Mivel sem a hely, sem a velejáró ügyintézés és elveszített egy nap időtöltés nem része a kiegyensúlyozott thaiföldi nyaralás feelingednek, ezért célszerű ügyvédnél leadni az útlevelet és másnap készen van. Ára; 2 500 baht, „ráadásul a manőver sikerrel zárul” (Ázsia!)


Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen

Étkezés Phuket szigeten

Phuket szigeten éjjel-nappal rendelkezésre állnak a helyi kifőzdék, éttermek és gyorséttermek. Gyakorlatilag a központi vagy turisztikailag kedvelt területeken 20 méterenként étkezési lehetőségekbe botlik a turista. A drága és színvonalas éttermek pont úgy megtalálhatók egy rövid séta során, mint a mellé épülő kifőzdék vagy éppen a mozgásban vagy parkolásban lévő úgynevezett szálengek-ről árusított sült, főtt finomságok. A turisták az utóbbi helyket nem szívesen választják a thaiföldi nyaralás ideje alatt, hiszen szemmel láthatóan nem felügyeli a „köjál”, azt hiszem most Ántsz. De, tegyük fel őszintén magunknak a kérdést, hogy amikor a kertben szalonnát sütsz, vagy egy bográcsban sólet készítesz, akkor azt, hogy merted elfogyasztani, hiszen nem építettél mellé külön bejárattal tojásmosogatót, férfi-női WC-t és ha igaz a bogrács sem volt HACCP minősített rozsdamentes acél. Szóval én azt mondom, hogy az elbutított Európa, néha-néha nyissa fel a szemét a logikára, ésszerűségre és legalább a thaiföldi nyaralás alatt élvezze, hogy végre élhet kicsit emberileg Phuketen. Természetesen, ha Magyarországon már arra is törvény van, hogy a thaiföldi, phuketi nyaralás közben is tilos, ...akkor nem szóltam..!


Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen

Thaiföldi szállásfoglalás és információk: thaifold@phuket.hu

Vissza a kezdőlapra