Programfoglalás és fakultatív programok Thaiföldön, magyarul


Az alábbi sorokban a Thaiföldi Magyar Központban elhelyezett magyar programiroda, általános kérdések megválaszolásával segíti a fakultatív programokra érdeklődő utasokat. Odafigyeltünk arra, hogy ne kelljen végig olvasnotok mindent, ezért konkrét kérdéscsoportokra osztottuk a témát. Így az alábbi szövegben elegendő kikeresned a kérdésedet és elolvasnod a rá vonatkozó választ.


1. Hol van a Thaiföldi Magyar Központ a magyar szálloda és a programiroda Phuket szigeten?

A Thaiföldi Magyar Központ, magyar programiroda, thai-magyar étterem, járműbérlés és a teljes Délthaiföld területére kiterjedő sofőrszolgálatunk a kizárólagosan magyar szállodában található, Phuket szigeten Karon beachen. Neve PHUKET H.C.4. szálloda, címe: 463. Patak Rd. Karon Muang Phuket Thailand 83100Thaiföldi Magyar Központ
Thaiföldi Magyar Központ
Thaiföldi Magyar Központ
Thaiföldi Magyar Központ

2. Mikor van nyitva a programiroda Phuket szigeten?

A turisztikai főszezonban (október 15.-e és április 30.-a között) vasárnap kivételével minden nap reggel kilenc és délután egy óra között! A nyári, szabadságos időszakban, amikor nálunk a reptéri transzfer az étkeztetés és a szálláskiadás szünetel, akkor is kinyitunk minden érdeklődőnek, aki programot szeretne vásárolni. Ebben az esetben levélben kell egyeztetni a megfelelő napot és időpontot. Ekkor a vasárnap sem szent, sőt késő délutáni, akár esti időpontok is kérhetők.


Thaiföldi Magyar Központ
Thaiföldi Magyar Központ
Thaiföldi Magyar Központ
Thaiföldi Magyar Központ

3. Hogyan jutok el Thaiföldön a magyar programirodába?

Kezdem azzal, hogy aki a saját szállodánkban foglalt szállást, nem kell eljutnia ide, hiszen már itt is van. Ez a legköltséghatékonyabb, legkiszámíthatóbb és legkiegyensúlyozottabb lehetőség a programok esetében (is). Kicsit rosszabb pozícióban vannak azok az utasok, akiknek szállása nem nálunk, de legalább még Karon beachen van. Nekik szinte minden pontról, egyszerű sétával elérhető a programiroda. Akiknek szállása Kata beachen vagy Patongon van, még annyi jó hír megmaradt, hogy a programokon felárak még nem lesznek, viszont az idejutás taxival, tuktukkal már pénzbe kerül. Legalábbis egy alkalommal, mert vissza már a saját autóink teljesítik a fuvart, a programok esetében pedig már a szállásukhoz fognak menni a transzferek. Mi Phuket sziget minden területéről szeretettel látjuk a magyar utasokat az alábbi szöveg szerint:

A fakultatív programokon és a programszervezésen külsős turisták is részt vehetnek természetesen. Egyszer be kell jönnötök a Magyar Központba és itt a programirodában mindent rugalmasan, személyetekre szabunk. Ezt az első látogatást önállóan kell megtennetek, de minden további (már akár a vissza fuvar is) mehet tőlünk, olcsóbban. Ugyan ez vonatkozik a programok transzferjeire is, amik már a szállásotokhoz fognak menni és oda is visznek vissza. Látunk, várunk szeretettel Titeket az alábbiak szerint:
Thaiföldi Magyar Központ és programiroda címe: 463 Patak Rd. Karon beach.
A taxis, segítséget ezen a számon tud kérni, ha szükséges: 0895929473
A programiroda nyitva tartása: vasárnap kivételével, reggel kilenc és délután egy óra között.
Programokról, árak, leírás, videók, fotók: www.phuketmagyarul.hu és https://phuket.hu/phuket-programok.php  (figyelem! A honlapokon látható programok, kevesebb, mint az 5% -a, a teljes kínálatunknak!)
Jó segítség lehet az idetalálásban a következő hivatkozás is, különösen a térkép miatt: https://phuket.hu/phuket-info.php
Célszerű a szállásotokat Karon beachen elhelyezni, ekkor minden rugalmas és taxiköltség mentes lesz.
Nem utolsó sorban Karon beach a legkedveltebb hely is a szigeten.
Várjuk jelentkezéseteket az érkezésetek után és addig is minden jót kívánunk!


Thaiföldi Magyar Központ
Thaiföldi Magyar Központ
Thaiföldi Magyar Központ
Thaiföldi Magyar Központ

4. Milyen hátrányai lesznek a fakultatív programok foglalásának, ha Phuket sziget kieső területein foglaltál szállást?

Legrosszabb pozícióban Phuket sziget kieső, turisztikailag nem kedvelt területein szállást foglaló utasok vannak. Nekik drága taxiköltség mellett, programfelárak fognak jelentkezni, vagy pedig Karon beachről kell indulniuk és a taxiköltség lesz a feleslegesen kidobott pénz. Kiemelném Bang Tao, Nai Yang, Pa Klok, Rawai területeket és különösen pedig Panwa-t!


Hol foglaljak szállást Phuketen
Hol foglaljak szállást Phuketen
Hol foglaljak szállást Phuketen
Hol foglaljak szállást Phuketen

5. Mikor foglaljam a fakultatív programokat?

Ez azért lényeges kérdés, mert egyre több utas nálunk szomorkodik, hogy megvett már bizonyos programokat Magyarországon és ezek mennyire drágák voltak, látva most a phuketi árakat. Én erre azt mondom: mindenkinek legyen már annyi logikája, hogy ne Thaiföldre jöjjön őszibarackért és Magyarországra pedig ananászért, ha jó áron szeretné ezeket megvásárolni. Sőt vissza is kérdezek, hátha Ti tudjátok, hogy mire egy tőlünk induló kirándulás eljutott Magyarországra, addig mennyi kézen ment keresztül, vagyis hányan haraptak már ebből a tortából?


Fakultatív programok Phuketen
Fakultatív programok Phuketen
Fakultatív programok Phuketen
Fakultatív programok Phuketen

6. Mennyibe kerülnek a fakultatív programok Phuket szigeten?

Több száz fakultatív kirándulás esetén erre a kérdésre nem lehet válaszolni, különösen, mert az adott helyszínekre történő programoknak is több verziója van. Példának hoznám a Phi Phi szigeteket, ami 350 baht áron is látogatható és magán hajóval egy személy esetén akár 18 000 baht is lehet. A Magyar Központban az utasok által legkedveltebbnek, vagyis legtöbbet megvásárolt lehetőség a három szigetes, étkeztetett, búvárkodós, háztól-házig transzferezett Phi Phi szigetek hajókirándulások. Ez a saját vendégeinknek 1 400 baht, külsős utasoknak pedig 1 500 baht árba kerülnek. Számotokra furcsa lesz, hogy a kezetekben tartott prospektuson 2 800 bahtos ára van ennek a kirándulásnak. Erről beszéltem a fenti kérdés alatt, vagyis ennyiért még Magyarországon is el lehet adni és az utasokon kívül mindenki jól fog járni!


Fakultatív programok Phuketen
Fakultatív programok Phuketen
Fakultatív programok Phuketen
Fakultatív programok Phuketen

7. Mikor kell fizetnem és milyen pénznemben a programokat?

A programokat, kirándulásokat és hajtúrákat a rövid átfogó film bemutatása után kell kifizetni nálunk, a Thaiföldi Magyar Központban, ahol mindenki az összes részletinformációt is megkapja. A kifizetés helyi thai bahtban történik, mely legyen nálatok, ha vásárolni jöttök. Ezt azért kellett kiemelnem, mert 2017-ban indult el az a tendencia, miszerint 1-2 óra munka után tudjuk meg, hogy az adott utas bizony egyetlen fillért sem hozott magával, miközben 9 programot vásárolt és mi mind a kilencet részletesen személyre szabtuk. Vagyis idegen hotelekből és különösen messzi területekről érkező utasok hozzanak pénzt magukkal, ha vásárolni szeretnének!


Fakultatív programok Phuketen
Fakultatív programok Phuketen
Fakultatív programok Phuketen
Fakultatív programok Phuketen

8. Milyen plusz információkat kapok a fakultatív programok esetében?

A legbiztosabban állíthatjuk, hogy programirodánk technikai felkészültsége messzemenően lehagyta Phuket sziget összes programirodáját. Ehhez párosul az a személyes és barátságos kapcsolat, ami eltűnni látszik a Világban. Minden érdeklődővel külön-külön beszéljük meg, állítjuk össze a számára legmegfelelőbb programokat. Az összes kirándulásról részletes bemutató filmek a helyszínekről, melyhez az információk természetesen magyarul történnek. Így a nálunk foglalt vendégeké a helyválasztás a hajókban, megtudjátok a víz alatt hol mit találtok, az erdei ösvényeken merre menjenek és miért? Mit vigyetek magatokkal? Vagyis az összes olyan információ az utasok birtokába kerül, melyek magán a programon nem lesznek elmondva, megmutatva vagy ott megtudni már késő. Dzsungelekben, barlangokban és a víz alatt bizton állíthatom, hogy több mindent tudunk a lehetőségekről, állatokról, mint a helyi személyek. Hiszen nekik először úszni kéne megtanulni, hogy megláthassák a korallokat és halakat. Meg kellene tanulniuk különbséget tenni a mérges és barátságos állatok között és máris nem kéne agyonverniük a kockás pitont (python reticulatus). A bogarakat pedig nem ezen két tényező alapján rendszerezzük, hogy: FINOM/NEM FINOM


Thaiföldi Magyar Központ
Thaiföldi Magyar Központ
Thaiföldi Magyar Központ
Thaiföldi Magyar Központ

9. Milyen fakultatív programokra van lehetőség?

Gyakorlatilag, ami Phuket szigeten található vagy Phuket szigetről indul, mindenre. Természetesen 500 programot felsorolni egy weboldalon lehetetlen és lássuk be, hogy az általános kéthetes turisták sem tudnak többet bevállalni, mint 5-6 fakultatív programot Thaiföldön. Tájékozatlan utasok esetében a következő kérdéseket tesszük fel: Földön? Vízen? Levegőben? Víz alatt? Föld alatt? Vegyük például az utolsót és természetesen kezdeni fogjuk a barlangok felsorolását, mely újabb kérdéseket von majd maga után. Száraz legyen a barlang vagy víz legyen benne? Ha víz, akkor patak, tó vagy tenger? Megközelítése hajóval, kajakokkal vagy szárazon erdőből történjen? Szintén személyes kérdés lesz, hogy természettel rendelkezzen vagy templomként funkcionáljon? Ugyanis Délthaiföldön mindenre van lehetőség. Jelen állásban, amikor ezeket a sorokat írjuk, csak hajós programból van 23 különböző verzió, ami lakott és lakatlan szigetekre indul kivétel nélkül minden nap. Bővebben már ezekről személyesen magyarul, Phuket szigeten a programirodában. Hiszen itt tudjuk pontosan és részletesen személyére és egyénre szabni a kirándulásokat.


búvárkodás Phuketen
delfin show Phuketen
Similan szigetek
Tigrisek Phuketen

10. Milyen program, mely napokon indul?

Minden program minden nap indul. Természetesen vannak kivételek, mint például egy szombat esti program nem indul kedd délelőtt :) és természetesen értelme sem lenne.


búvárkodás Phuketen
delfin show Phuketen
Similan szigetek
Tigrisek Phuketen

11. Fakultatív programok Thaiföldön, ha az érdeklődési köröm, erőnlétem, korom nem általános?

Természetes, hogy mindenkit más és más érdekel. Az utasok között vannak kisgyerekes családok, idős házaspárok és fiatalok. Jártak már nálunk vakok, siketek és mozgássérültek is. Vannak, akiket a veszély vonz, vannak, akiket a kultúra érdekel. Az elmúlt 15 évben mi már olyan típusismeretekkel rendelkezünk, melynek birtokában már a beszélgetés előtt, ránézésre tudjuk, kiket, mi fog érdekelni. Vagyis irodánk és a Magyar Központ azért van, hogy mindenki számára a legtökéletesebb nyaralást és programokat nyújtsa.


Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen

12. Miért nincs magyar idegenvezetés a fakultatív programokon Phuket szigeten?

A kérdés megválaszolása rendkívül egyszerű. Azért, mert a legszigorúbban tilos! Természetesen ez nem valami magyar ellenes magatartás, hiszen, lengyel, olasz, szlovák, holland, román és felsorolhatnám a Föld valamennyi nyelvét sincsen! Ugyanis nem tanult még meg thai idegenvezető ezeken a nyelveken beszélni. Márpedig idegent vezetni csak thai személy jogosult, amennyiben erre megfelelő licensszel is rendelkezik. Pontosan ezért a magyar programiroda felkészült azzal a mélyreható ismertetéssel anyanyelveden, amit mindenki megkap az adott program vásárlásakor, indulásakor. Bővebben erről a hetedik pontban.


Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen
Látnivalók Phuketen

13. Tudok -e étkezni a programok megbeszélése előtt, alatt vagy után?

Igen, amennyiben 12 óráig le tudod adni a rendelésed a felszolgálónak. Ez esetben thai és magyar ételek a teljes étlap kínálatából elérhetőek alacsony árakon.


Thai-magyar étterem
Thai-magyar étterem
Thai-magyar étterem
Thai-magyar étterem

14. Mit jelent a fakultatív programok és kifejezetten maga a fakultatív szó?

Divatos és gyakran használt szó lett a turisztikai programok esetében a fakultatív.Vagyis a turisták, saját országukban, de különösen a külföldi utazásaikon a fakultatív programokból választanak. Ez idáig rendben is van, de mit jelent maga a fakultatív szó és honnan került a magyar nyelvhasználatba? A fakultatív szó azt jelenti, hogy valami nem kötelező viszont választható. A wikiszótár szerint a fakultatív szó jelentése német, bár latinul a „facilis” -ami a könnyen megtehetőt és a szintén latin „facio” szó, a tesz vagy valamit megtesz tevékenységet jelenti. Hogyan kezdi elveszíteni a fakultatív szó a jelentését a magyar nyelvben? Mint fentebb említettük leggyakrabban a turizmusban a „programok szókapcsolatában” lett elterjedt. Ehhez én hozzátenném, hogy soha nem is hallottam, hogy valaki fakultatív a villamosra szállna vagy fakultatív elmenne WC-re, pedig mindkettő szabadon választható, vagyis egyik sem kötelező. A Thaiföldi Magyar Központ és a RAN Tour Hungary programiroda Délkelet-Ázsiában, Phuket szigeten üzemel és számtalan programlehetőség választható itt, vagyis nálunk. A kapott levelekben gyakran előfordul, mikor az érdeklődő utasok már nem a fakultatív programokból, nem is a programokból, hanem kifejezetten a „fakultatív -okból” szeretnének választani. Vagyis eljutottunk oda, mikoris a fakultatív szó jelentése elkezd átalakulni kifejezetten a turisztikai programok értelmére. Idézek egy két ilyen mondatrészt: „ …a fakultatívokat a helyszínen választanánk ki.” „Szabad szobákról érdeklődnék 10. 14. és 10. 27. között, fakultatívokról majd később, ha már megvettük a repülőjegyet.” „ …rengeteg a fakultatív, nem is tudunk választani a bőség zavarában… „ Tehát, miközben a szó jelentése szimplán a választható volt, ma már furcsa módon és tévesen, kifejezetten a programokat kezdi jelenteni.


Templomok Phuketen
James Bond program
James Bond program
Krabi szigetek

Thaiföldi szállásfoglalás és információk: thaifold@phuket.hu

Vissza a kezdőlapra